A folyamatban lévő, vagy kilátásba helyezett építkezések listáját adatvédelmi okokból jelenleg nem áll módunkban közölni.

Örömmel olvastunk a Reformátusok Lapjában arról, hogy egyes gyülekezeteinkben milyen építkezések, felújítások fejeződtek be. Így új ntemplom alapkövének a letéte4lére került sor 2019-ben Herenden, Balatonakarattyán, Diósdon, Budaörsön, Rakamazon, Új templomot szenteltek fel 2019-ben Budapest-Klapka téren, Taksonyban, Egerszalókon, 2020-ban Budapest-Soroksár Újtelepen, Herenden, Nyíregyháza -Örökösföldön és Csömörön. Templomot újítottak fel 2019-ben Dadon, Taktaharkányon, Debrecen-Kistemplomnál, Pákozdon, Csákváron, Bihardancwsházán, Polgárdiban, Debrecen-Nagysándor telepen, Körösszakálon, Nyírréten, Sáregresen, Hajdusámsonban, 2020-ban Pápán, Tetétlenen, Földesen, Nádudvaron, Létavértesen. Egyéb építményeket (iskola, óvoda, parókia stb.) fejeztek be Székesfehérvár-Budai úton, Hajdúnánáson, Dunakeszin, Nyírben, Pécsen, Veresegyházán, Hajduböszürményben, Kisújszálláson, Budqapest-Svábhegyen, 2020-ban Székesfehérváron, Tabajdon és Pápán.

Budapest-Pasarétről érkezett a hír, hogy Rakamazon (Zempléni egyházmegye, új gyülekezet) templom épül, melyhez a pasarétiek is segítséget nyújtanak. Bemutatjuk a felépíteni kívánt templom látványterveit.

 

 

 

 


2019-ben kezdődött a Budapest-Budahegyvidéki templom átépítése a torony megerősítése, a tető rendbehozása, a templomtér bővítése és az alagsori helyiségek használhatóvá tétele érdekében. Az eredetileg mulatónak épült templomépületet a gyülekezet már megvásárlását követően igyekezett alkalmassá tenni Isten házaként való használatra, de még az 1995-ben átadott magasítás és könnyűszerkezetű torony sem adott igazi megoldást. Az építkezés befejezése az új toronnyal idén várható. A képek mutatják a templom régi és tervezett új képét.

 

2020. szeptember 5-én hálaadó istentisztelet keretében szentelte fel a Budapest-Soroksár Újtelepi Missziói Egyházközség gyülekezete újonnan épített templomát. Az alkalmon a Dunamelléki Egyházkerület püspöke, Bogárdi Szabó István szolgált a Róma 13,8 alapján, majd a palástban megjelent egyházmegyei lelkésztársak, a szomszédos evangélikus és római katolikus eklézsiák lelkészei áldották meg az épületet. Az építéshez a kormány 280 milliós támogatást adott az egyházkerület, az egyházmegye és a gyülekezeti tagok áldozatkészségének a kiegészítéséül.

Kérjük honlapunk látogatóit, adjanak hírt építkezéseikről címünkre küldött ímélben vagy levélben, hogy egész országos reformátusságunk együtt örüljön és adjon hálát, vagy kérje Urunk segítségét azokhoz. Szeretnénk hírt adni gyarapodásunk minden jeléről!


Kálvin János

MAGYARORSZÁGI REFORMÁTUS PRESBITERI SZÖVETSÉG

 

Levélcím:
H-2200 Monor
Iglói u. 15.


Telefon:
+36 (30) 747-7177
+36 (20) 250-1428
E-mail:
szovetseg [ kukac } presbiter [ pont ] hu


Bankszámlaszám:
11705008-20416641


Adószám:
19289821-1-43

Támogatóink

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2015-ben
8.000.000 Ft-tal támogatta Szövetségünk működését,
az EGYH-KCP-15-P-0111 számú támogatás keretében.